Mine mål for 2017

Jeg har allerede bestemt meg for at 2017 skal bli et bra år for meg og Mowgli, men jeg har også satt opp noen litt mer konkrete mål for hva jeg ønsker å oppnå i løpet av året.

1. Reise mer

Flere turer, både innenlands og utenlands, er ett av målene for i år. Jeg har allerede planlagt en tur til Stockholm, så der er jeg allerede godt i gang. Jeg håper også å få til en litt lengre tur i år, og jeg vurderer å ta noen uker i Mellom-Amerika. Blant annet har jeg sett på frivilligprogrammer hvor man jobber med dyr, så dette håper jeg at blir en realitet.

2. Lære et nytt språk

Dette henger absolutt sammen med reisemålet, men er også et mål helt i seg selv. Jeg begynte så smått å lære spansk i 2016, men i 2017 er målet å bli såpass god at jeg kan kommunisere om enkle tema på spansk. Dette vil selvsagt også være en kjempefordel dersom jeg gjør alvor av den turen til Mellom-Amerika.

3. Dra på overnattingstur med Mowgli

Jeg og Mowgli går turer i skogen flere ganger i uka, og er ofte ute flere timer av gangen, men vi har ikke vært på campingtur enda. Dette er et av målene for 2017. Jeg planlegger første overnattingstur på Dovre, og håper vi kan finne oss et hyggelig sted å sove under åpen himmel som en del av Vårstigen. Forhåpentligvis får vi til flere helgeturer slik.

4. Lese flere bøker

Jeg elsker å lese, men de senere årene har jeg hatt en lei tendens til å lese bøker på nytt igjen, i stedet for å begynne på nye, ukjente bøker. Ett av målene for i år er å lese Baudolino av Umberto Eco, og jeg ønsker også å lese minst fire nye forfattere som jeg ikke tidligere har lest. Ettersom jeg har hørt mye bra om Diana Gabaldon og Outlander-serien er dette også på listen over mulig bøker å fortære i 2017.

5. Lage mer mat hjemme

Jeg har kommet inn i en dårlig vane med heller å bestille take away enn å lage mat hjemme, og å slutte med dette er et viktig mål for året. Ikke bare er det sunnere å lage maten selv, men det er også noe jeg kan spare mye penger på. I tillegg er det gøy å lage mat, så jeg har egentlig ingenting å tape.