Tur i skogen med Mowgli

I dag var jeg og Mowgli på en hyggelig og nokså lang skogstur oppe i området rundt det gamle OL-anlegget på Birkebeineren. Her er det massevis av flotte turløyper, og vi koser oss alltid når vi går her oppe.

Matpakken må med!

I dag pakket jeg sekken med en termos med te, noen ferdigsmurte rundstykker og et par av Mowglis favorittsnacks. Selv om det ikke var så fryktelig kaldt i dag er det alltid koselig å med noe varmt å drikke ut på tur. Jeg pleier å velge te slik at jeg slipper å ligge våken halve natten. I dag var det rundt 5 varmegrader, noe som er perfekt for meg og Mowgli. Det betyr litt tykkere klær og et par sko med varme ullsokker i, men ikke iskrystaller i huden eller blåfrosne fingertupper. Når det er såpass lite snø som det har vært nå så slipper også Mowgli å gå med potesokker, noe han er relativt takknemlig for.

En ny venn?

Turen i dag ble på ca. 2 timer, og fordi vi satte ut en stund etter jobb var det rukket å bli mørkt før vi fant tilbake til bilen igjen. Jeg trives egentlig veldig godt med å gå i mørket, spesielt oppe i områdene rundt Lillehammer, ettersom det er så utrolig stille og rolig her oppe. I dag fikk vi også sett en rev krysse stien rundt 20 meter foran oss, noe som minnet meg på hvor viktig det er å følge båndtvangen! Mowgli kunne absolutt tenkt seg å stikke av gårde og hilse på denne nye potensielle vennen, men heldigvis holdt selen ham godt tilbake så vi slapp et potensielt skummelt møte for dem begge.Reven dukket opp rett etter det hadde begynt å skumre, og etter det var Mowgli ganske energisk og utrolig opptatt av alle lukter og spor han fant etter veien. Jeg pleier vanligvis ikke å la ham dra med seg ting han finner langs stien, men i dag fikk han lov til å beholde en granpinne full av granskjegg. Om ikke annet virket det som den hjalp ham å glemme reven.