Middag på Fiskeriet

I helgen var jeg en tur i Oslo, og tilbragte tiden blant annet på Munch Museet og i botanisk hage på Tøyen. Jeg elsker en Oslotur i ny og ne, både for kulturopplevelsene og for muligheten til å både handle og spise skikkelig god mat.

Magi fra havet

Mowgli setter nok også pris på at jeg drar på tur, for han får som regel noe nytt han også. Denne gangen fikk ikke Mowgli være med selv, men det betød også at jeg hadde litt mer fleksibilitet og muligheten til å endelig teste ut en restaurant jeg har ønsket å prøve lenge, nemlig Fiskeriet på Youngstorget. Dette er en restaurant som har spesialisert seg på havets delikatesser, og som en fiskefantast er dette så godt som himmel på jord.

Fisk og østers

De har ikke verdens største meny, men alt som serveres er av høy kvalitet. Jeg valgte å gå for laks og sildeplanken, som var en herlig symfoni av to nydelige fisketyper. Ettersom jeg også er en fan av østers, sørget jeg for å få tre Fine de Claire-østers ved siden av. Det var uten tvil en av de bedre middagene jeg har hatt på lenge, og har virkelig satt standarden for den kommende turen til Stockholm. Fiskeriet har også et utsalg med sjømat av ulike typer, og jeg klarte ikke å dy meg der heller. Hjem fikk jeg med meg et skikkelig imponerende utvalg av fisk og skalldyr til sashimi, så dette blir neste middag hjemme i leiligheten på Lillehammer. Vanligvis pleier jeg også å dele litt med Mowgli, men denne gangen ble råvarene såpass dyre at jeg nok kommer til å være litt egoistisk og holde denne sashimi-middagen helt for meg selv. Mowgli fikk allikevel en del nytt utstyr ut av denne turen, så han klager nok ikke han heller.