Helg i Stockholm er booket

Endelig er alt booket og klart for turen til Stockholm, og alt som gjenstår er å finne ut hva helgen skal fylles med! Å reise mer er et av målene mine for 2017, så nå er jeg allerede i gang.

Kaféer og butikker i gamlebyen

Jeg flyr fra Oslo, og skal bo hos en kompis i Stockholm som jeg studerte sammen med for mange år siden. Han bor så å si midt i smørøyet, og har ikke bodd lenge nok i byen til å ha sett eller opplevd alt enda, så dette blir en vinn-vinn for oss begge to. For meg som er interessert i kunst og arkitektur er et besøk i gamlebyen et absolutt must. Jeg har hørt mye bra om stemningen der, og det skal visst også ligge en del kule og spesielle butikker i disse små, trange gatene. Jeg har også planlagt et par kaffestopp i løpet av dagen på lørdag, og minst én av disse blir i gamlebyen.

Room Escape og moderne kunst

Vi har også bestilt oss inn på Room Escape Stockholm, hvor poenget er å klare å komme seg ut av de aktuelle rommene ved hjelp av hjelpemidler og hint man finner. Her må man jobbe sammen og bruke logikk for å komme videre, så dette blir nok utrolig gøy.

Jeg tipper vi også får tid til en tur innom Moderna Museet som ligger på Skeppsholmen. Mitt favorittmuseum i Oslo er Munch Museet, og jeg vet at også Moderna Museet kan skilte med verker av Munch. Jeg ser også frem til å se mindre kjente verker av svenske artister, det er jo tross alt greit å få med seg litt erkesvensk kultur når man først besøker den svenske hovedstaden.

Når det kommer til restauranter har jeg ikke planlagt så mye enda, men jeg har hørt at det finnes utrolig mye å velge mellom, og kommer nok til å overlate dette i større grad til kompisen som forhåpentligvis allerede har litt peiling på hva som er verdt å få med seg. Én ting er i alle fall sikkert, og det er at jeg ikke prøver surstrømming!